+ Предложи новина
05.05.2021

Учениците, поставени под карантина, няма да имат оценка от НВО

 Учениците, поставени под карантина, няма да имат вписана в удостоверението за завършен клас оценка от Национално външно оценяване. Тези в 12 клас пък могат да се явят в следваща сесия, а допълнителни изпити няма да се провеждат. Това съобщават от Министерството на образованието и науката в отговор на въпрос.

 Изпитите от Национално външно оценяване и Държавните зрелостни изпити се провеждат само присъствено при осигуряване на едни и същи условия, казват още в отговора си МОН. От ведомството разясняват още, че при неявяване на ученик по уважителна или неуважителна причина, в удостоверението за завършен начален етап, в свидетелството за завършено основно образование, или в удостоверението за завършен първи гимназиален етап - няма да бъдат вписани оценки от Националното външно оценяване.

 От образователното министерство посочват още, че учениците в 12 клас могат да се явят в следваща сесия. Но за всички останали - 4-ти и 7-ми клас няма да има отделни изпити, нито самостоятелно провеждане на такива, защото целта е всички ученици да имат равен достъп и условия за провеждане на изпити.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.87 от 31 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ