+ Предложи новина
04.06.2015

Учениците от Плевен, Хасково и Смолян с най-сериозен напредък на матура 2015

Учениците от Плевен, Хасково и Смолян с най-сериозен напредък на матура 2015

  На националното външно оценяване след 7-ми клас, няма регион, в който резултатите да са по-високи спрямо тези от миналата година.

  В Плевен, Хасково и Смолян отбелязват най-сериозен напредък през 2015 г., докато във Велико Търново, Видин и Разград изостават най-много. Средният резултат по български език и литература е 58,68 точки от 100, или добър - много добър, а средният резултат по математика - 45,73 т. или добър.

  Сред останалите лоши новини при седмокласниците е, че за разлика от предишните години, през тази спада броят на работилите по допълнителния модул. Това е особено видимо при Националното външно оценяване по математика. От МОН отчитат, че през 2015 г. седмокласниците имат повече слаби, средни и добри оценки за сметка на много добрите и отличните.

  Експертите на образователното министерство отчитат още, че седмокласниците не са овладели уменията за разпознаване на сложно съставно изречение, за вид подчинено изречение, за пунктуация на сложни изречения и цитати. Учениците допускат също така лексикални и неточности, срещат и трудности при съгласуването на глаголните времена и наклоненията.

  Резултатите по математика показват трайна тенденция на учениците, които не умеят да четат графики и да правят косвени изводи от тях. Седмокласниците се затрудняват и при намирането на неравенство и решаването на геометрични задачи.

Източник: www.dariknews.com

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ