+ Предложи новина
31.08.2021

Учениците от 1 до 4 клас в Пловдив вероятно ще бъдат с маски в час

 Учениците от 1 до 4 клас в Пловдив ще бъдат с маски в час. Това е най-вероятният сценарий, изхождайки от думите на министъра на образованието Николай Денков. По-рано той посочи, че мярката ще се наложи за децата в начален етап в училища, които се намират в оранжева, червена и тъмночервена зона. Тогава и педагогическия и непедагогическия персонал ще бъде задължен да слага маски, дори и учителите да са ваксинирани.  

 Обратно, ако училището е в безопасната зелена зона, с под 100 на 100 000 заболеваемост, тогава на децата от 1 до 4 клас няма да им се налага да носят маски в час. 

 Пловдив обаче вече е в "червената зона" и шансът това да се промени до първия учебен ден е минимален. Министърът заяви, че ще направят всичко възможно децата от 1 до 4 клас да бъдат максимално в училище. "Само тези, които са в тъмночервената зона ще учат дистанционно", каза Денков. 

 "Ще се опитаме първокласниците да посрещнат първия учебен ден в двора на училището. Трябва да се стремим към 50% присъствие на учениците, докато миналата година е било 38%.  Графиците ще бъдат съобразени със спецификата на училището", посочи още министърът на образованието. 

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ