+ Предложи новина
29.01.2016

Ученици в мотивираща надпревара за знания и толерантност

Ученици в мотивираща надпревара за знания и толерантност

  Мотивираща надпревара цари в III "а" клас в 76. ОУ "Уилям Сароян". Класният ръководител - Силвия Цветина, намери начин да вдъхнови децата да учат и да внимават в обноските помежду си. Тя изработи три шапки за своите ученици. По време на нетрадиционен час на класа, на който присъстваха и родителите на децата, бяха обявени правилата, по които учениците ще имат право да носят шапката като корона. С помощта на мултимедия Силвия Цветина показа на децата успели българи и попита класа дали иска да постигне успехите на известните. Заедно дискутираха как може да стане това. После представи, направените от нея, три много красиви шапки с различен цвят. Всяка седмица едно от децата, показало най-сериозни усилия и високи резултати, получава една от шапките. Категориите са - "Сладкодумен разказвач", "Най-добър математик" и "Културен ученик".

 „Децата са мотивирани в часовете. Всеки се стреми да стане носител на шапката. Цари надпревара за знания и толерантно отношение един към друг“, сподели Силвия Цветина. „Това е добър пример за един от начините, които нашите учители търсят и намират, в стремежа си да вдъхновят децата да учат и да общуват приятелски помежду си“, обясни Емилия Стефанова, директор на училището.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.89 от 27 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ