+ Предложи новина
13.12.2018

Ученици от Тервел поставиха на сцена откъс от историческата пиеса „Хан Тервел“

Ученици от Тервел поставиха на сцена откъс от историческата пиеса „Хан Тервел“

  Тринадесет  деца от седми и девети клас от СУ „Йордан Йовков“ поставиха на сцена откъс от историческата пиеса „Хан Тервел“ от Драгни Драгнев, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева. Пиесата е написана през далечната 1981 година и е поставена за първи път на сцената в Тервел от читалищни самодейци през пролетта на 1983 година. Снимки от първото представление се пазят и са експонирани в музея в града.

 Нов живот на историческата пиеса дадоха педагогът Марияна Радева и нейната група от млади любители на Мелпомена. Начинанието започна през лятото на тази година, когато децата и ръководителката им започнаха репетиции. С помощ за изработване на сценичните облекла се включи и Община Тервел. И така, на уречената дата, 12 декември, в актовата зала на СУ „Йордан Йовков“ се състоя премиерата. Участваха Йордан Йорданов, в ролята на Кан Тервел, Иван Велчев-Кавхан Кормес, Виктор Дойчев – Алтар, Емре Нихат – Княз Отец Петър и Токту, Ясен Радев – викарий, Георги Георгиев – писар и лекар, Дарин Петров и Калина Тошкова - стражи, Вероника Димитрова- Илгу, Борислава Василева – Цвета, Ивона Няголова – Ирина, Ана Георгиева – Джена, Димитър Петров – Докс.

 Младите актьори бяха наградени с бурни аплодисменти от публиката, а от Община Тервел получиха кошница с цветя и осигурено посещение на театрална постановка в  Русе.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ