Регистрирай се
+ Предложи новина
02.12.2019

Ученици от Смолян станаха лектори в Пловдивския университет

Ученици от Смолян станаха лектори в Пловдивския университет

 Ученици от Езиковата гимназия "Иван Вазов" в Смолян бяха хонорувани преподаватели в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Обучители от Сдружение "НИЕ", повечето от които ученици в езиковата гимназия, тази седмица проведоха семинари пред студенти от специалностите предучилищна и начална училищна педагогика в Пловдив. Обученията в Аула 1 на Педагогически факултет са в рамките на кампанията "Следата след мен", водена от сдружението и целяща да подготви бъдещите учители, които да бъдат истински пример и ролеви модел за своите ученици. Темите включваха "Емоционална интелигентност", "Ненасилствено общуване", "Лидерство" и "Мотивиращо говорене". 

 Учениците-лектори сключиха граждански договори като хонорувани преподаватели в Пловдивския университет, като това е прецедент за нашата страна. Всеки от тях ще получи специален сертификат, който ще важи при кандидатстване в университети в страната и в чужбина. Студентите и преподавателите на ПУ бяха възхитени от семинарите на смолянските ученици и те получиха покана в началото на следващата година да проведат серия от обучения в този и още един факултет в рамките на същата кампания.

Източник: www.marica.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ