+ Предложи новина
09.06.2020

Ученици от селско училище влязоха в клас на открито

 От началото на месец юни в двора на Обединено училище „Добри Войников” в село Победа, Добричко се провежда допълнително обучение по различни предмети. Учебните занимания са възможни с министерско постановление за изменение на Наредбата за приобщаващо образование от 21 май 2020 г., както и последваща заповед на здравното министерство. Допълнителното обучение е организирано в различни класни стаи на открито, споделя директорът на училището Галина Тошкова.

 В двора могат да се видят ученици от първи до трети клас, за които учебната година е приключила, но за някои от тях онлайн обучението не е било достатъчно ефективно. „За децата, с различен от българския майчин език, допълнителната работа никога не е излишна”, допълва директорът. Седмокласниците присъствено подготвят предстоящото Национално външно оценяване, а десетокласниците довършват своята производствена практика в работилниците на училището. В една част от класните стаи се провеждат часове по проект „Подкрепа за успех”. Има и класни стаи в които се работи по интереси по Наредбата за приобщаващо образование, но всички са ориентирани към компенсиране на пропуски в учебния материал, уточнява директорът на учебното заведение.

 Класната стая на открито е част от интериора на двора на училището вече около 5 години, споделя Галина Тошкова. Тя е изградена по проект на ПУДООС и неотдавна е била обект на вандалски прояви от страна на младежи от селото, чиито родители по-късно са я възстановили. Обучение в нея се осъществява не само през летните месеци, но и в топлите дни на пролетта и есента и винаги, когато метеорологичните условия го позволяват. През учебната година стаята се използва за провеждане на часове по изобразително изкуство, технологии и предприемачество и други предмети.

Източник: www.dobrudjabg.com

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ