+ Предложи новина
17.02.2021

Ученици от различни региони на България се върнаха в класните стаи

  12 училища в Силистренска област, които имат във всичките си класове по повече от една паралелка, продължават да спазват установения от министъра на здравеопазването график за редуване на класовете. Останалите класове са в обучение от разстояние в електронна среда. Нова размяна ще има отново на 4 март, съобщават от Регионалното управление на образованието в Силистра. Изцяло в класните стаи се връщат учениците в 27 училища, тъй като имат по една паралелка във випуск, а в пет учебни заведения промените се прилагат частично.

 Новите ученици, които се присъединяват към присъственото обучение извън графика за редуване, са 1143. Така общо за тази седмица на присъствени занятия могат да бъдат 6383 ученици. Това са 67% от учениците в областта. По данни от платформата поддържана от Министерство на образованието към днешна дата под карантина в Силистренско са 30 деца – две с положителни тестове за Covid-19, а останалите са контактни. От служителите в училищата положителни са резултатите на 11 души, а четирима са карантинирани като контактни. 

 В 80 училища на Пловдивска област присъствените занятия се възстановяват за всички ученици, информира БНР.  Връщането в клас стана със заповед на здравния министър и се отнася за всички ученици от пети до дванадесети клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището. В град Пловдив това са училищата "Димитър Матевски", "Димитър Димов", "Симон Боливар", "Найден Геров", "Братя Миладинови", "Йордан Йовков" и "Захарий Стоянов", както и Музикалното училище и Духовната семинария.

 В 31 училища присътвената форма ще се възстанови днес по искане на директорите, за да имат възможност да уведомят родителите и учениците и поради влошената зимна обстановка, съобщи директорът на Регионалното управление по образованието Иванка Киркова. Тя допълни, че заради краткия срок за организация, препоръката на образователното министерство е да не се пишат отсъствия на учениците, които възстановяват учебните занятия от днес.

 В област Ловеч от вчера са възстановени присъствените учебни занятия за децата от 5 до 12 клас в 32 училища, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ Еленко Начев. Той посочи, че заповедта на здравния министър от вчера не е затруднила директорите и учителите при създаването на необходимата организация за връщането на по-големите ученици в клас. От вчера в областта са възстановени учебните занятия за 1271 ученици, които учат в 75 паралелки, каза още Начев. "Във всички училища има необходимите дезинфектанти, класните стаи са дезинфекцирани и от тези проверки, които ние извършвахме, навсякъде в училищата се спазват противоепидемичните мерки. Както в класовете, така и в общите помещения всички са с маски ", добави началникът на РУО. По думите му средната посещаемост сред учениците, които са се върнали в клас, е 91 процента. Днес отсъствия не са били писани на децата, които не са успели да дойдат на училище.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.82 от 39 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ