+ Предложи новина
25.08.2015

Ученици от Пловдив събират древна история в 3D приложение

Ученици от Пловдив събират древна история в 3D приложение

  Ученици от математическата гимназия в Пловдив подготвят виртуален макет на Историческия музей, подобен на този в Лувъра. Приложението се разработва специално за компютър и ще представлява туристически гид, който дава възможност цялата площ на музея да бъде разгледана в 3D формат. Симеон Марлоков, бивш възпитаник на Математическата гимназия и настоящ студент в Техническия университет, е един от ентусиастите, които създават копието на РИМ-Пловдив. „Най-важното нещо за бъдещето е да знаем откъде сме дошли. За да продължим напред, трябва да помним историята си“, сигурен е Симеон. Да се върнем към корените си, е и основната цел на виртуалния макет на музея.

 Благодарение на идеите на учениците ще можем да се потопим в историята на Пловдив и да узнаем малко известни факти за велики личности, в която  и точка на света да се намираме. Официално проектът ще бъде достъпен след 6 септември.
 
Източник: www.dcnews.bg
Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ