+ Предложи новина
25.04.2017

Ученици от ЕГ "Гео Милев" в Добрич с три първи места на състезание по програмиране

Ученици от ЕГ

  С три първи места и няколко класирания в ТОП 10 се завърнаха учениците от ЕГ „Гео Милев“ в Добрич от националното състезание по програмиране, визуални изкуства и ИТ „Аз мога тук и сега“. То се проведе в Девин за седми пореден път. Учениците от ЕГ бяха подбрани и съветвани от Мария Кирилова – преподавател по Информатика и ИТ в гимназията. Четирима от тях спечелиха предварително частична стипендия от организаторите, а останалите се самофинансираха. За пореден път ученици от Езикова гимназия представиха достойно областта и отново показаха висока класа, посочи техният преподавател Мария Кирилова.

 Според регламента на състезанието, участниците предварително са избрали своята състезателна категория. Научават задачата в началото на деня и имат на разположение няколко часа, за да я изпълнят. Могат да ползват съветите, както на своите ръководители, така и на успешни участници от минали години, доброволци и самото жури. За да се представят добре, те трябва да могат да мислят нестандартно, да са креативни и да имат технологични умения да реализират идеите си. Участниците тази година бяха над 200. Членовете на журито в различните категории споделиха, че нивото на предадените работи е не само изключително високо, но най-добро за всички години досега, посочи Кирилова.

 В категория „Презентации“, при много силна конкуренция, Иммануелла Бусари от 10 „Д“ клас попадна в ТОП 10. Тя спечели и една от шестте кеш награди за силен дебют на стойност 500 лв. от Светлин Наков и СофтУни.

 В категория „Графичен дизайн“ Благовеста Обретенова от 12 „Г“ клас се класира на първо място. Тя демонстрира много добри технически умения с векторна програма, умения за рисуване и, не напоследно място, креативност. Благовеста все още се колебае в посоката на висшето си образование. Тя вече издържа изпита на Софтуни по програмиране с Отличен 6.

 В категория „Видеоклип“ фаворит бе Петър Тухчиев от 12 „Д“ клас, който се класира на първо място. Той работи много целенасочено с видеа и споделя нещата си в youtube канала си AdventureCamp. Той се е насочил да продължи обучението си в Англия. В същата категория участва и Мириам Джамбазова от 10 „Д“ клас, която също даде всичко от себе си, посочи преподавателят.

 В категория „Фотография“ Теодора Христова от 12 „Д“ клас завоюва първото място. Тясъщо възнамерява да се развива в Англия. Явор Минчев от 11 „Б“ клас попадна в ТОП 10 на фотографите. Тази година той е и стипендиант на 1000 стипендии.

 Участникът в категория „Програмиране“ Ненко Илиев от 12 „Д“ клас има вече първо и второ място от предишни издания на състезанието в тази категория. Това е една от най-тежките категории и се участва в екип. За съжаление, се наложи нашият участник да сформира на място нов екип, чието стиковане отне време. Въпреки това Ненко пак е доволен, защото всяко състезание обогатява с нещо. Той е избрал вече пътя си на програмист и кандидатства в СУ и ТУ София.

 Първенците получиха материални награди, а най-добрите дванадесетокласници – вход без приемен изпит в три университета. Грамотите и медалите ще получат в училището си.

Източник: www.topnovini.bg

Оценка 4.82 от 39 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Футбол за деца в София
Частна детска ясла София Бъкстон
Английски език по метода Сугестопедия
Специализирани компютърни курсове София
Уроци по Математика София по домовете
Уроци по Български език Пловдив
Уроци по Руски език
Частни уроци по Английски цени
Народни танци Младост 4
Курсове по Математика за 6 клас
Фризьорски курсове
Курсове по Математика Варна
Интензивни уроци по Английски
Уроци по БЕЛ за 7 клас Варна
Пилатес в София-център
Курс по Английски Пловдив
София Фитнес
Английски език a1
Уроци по Салса за начинаещи София
Немски език речник
Пробна матура по География
Професионални курсове по Готварство
Бокс тренировки София
Курс по Английски Варна
Руски език София
Частни уроци по Литература Добрич
Интерактивни уроци по Английски език
Тестове по Счетоводство
Курсове Маникюр и Педикюр
Граматика по Немски език
Уроци по Народни танци София Люлин
Курсове Маникюр Стара Загора
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ