+ Предложи новина
15.09.2015

Ученици от две училища в Банско рецитираха в един глас "Аз съм българче"

Ученици от две училища в Банско рецитираха в един глас

  С тържествено откриване на площад "Никола Вапцаров" в град Банско бе дадено началото на новата учебна година, съобщиха от пресцентъра на общината. Церемонията е започнала с вдигане на националния трибагреник и химна на Република България, а над 600 ученика от общинските училища - Начално училище "Св. Паисий Хилендарски" и СОУ "Неофит Рилски", са произнесли в един глас най-българското стихотворение - "Аз съм българче".

 "Днес ние полагаме началото на една традиция", заяви в приветствието си към учителите, учениците и техните родители кметът на община Банско Георги Икономов. От тук, от централния площад на Банско, вече всяка година ще изпращаме децата ни на училище. Ще бъдем до тях в първия учебен ден, за да засвидетелстваме като общество нашата почит и уважение към родното училище. Днес на този площад има много добра енергия, породена от вълнението на учениците, от усмивките на учителите и от радостта на банскалии. Нека тази енергия влезе в класните стаи и да съпътства целия учебен процес. На добър час!", е пожелал още кметът.

 В община Банско през учебната 2015/2016 година за първи път тръгват на училище 126 първокласници, от които 97 са в град Банско.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.88 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ