+ Предложи новина
11.09.2019

Ученици от Добрич ще учат на три смени заради продължаващи ремонти

Ученици от Добрич ще учат на три смени заради продължаващи ремонти

 Учениците от ОУ „Христо Ботев“ в Добрич ще започнат новата учебна година с обучение на 3 смени. Това се налага заради продължаващ ремонт в учебното заведение, обясни зам.-кметът д-р Емилия Баева. Учебните часове ще са около 30-35 минути. Само за първокласниците на ОУ “Христо Ботев” няма да има промяна в организацията на образователния процес. Те ще бъдат на целодневно обучение, а подготвителните групи ще се помещават в детската градина, която се намира в двора на учебното заведение. Ремонтът в ОУ „Хр. Ботев“ трябва да приключи до края на февруари 2020 г.

 “Организацията на учебния процес така ще бъде направена, че наистина да се осигурят безопасни условия  на децата и да провеждат учебните занятия, както трябва”, отбеляза зам.-кметът. Ремонтни дейности продължават да се извършват в Езиковата гимназия “Гео Милев” и ПМГ “Иван Вазов”. Учениците от Езикова гимназия ще започнат първия учебен ден на 16 септември в собствената си сграда, тъй като ремонтът приключва. Остават само довършителни дейности в дворното пространство.

За сметка на това, учениците от Математическата гимназия ще бъдат разделени в други две училища. Ремонтът там няма да приключи и затова учениците от 5, 6 и 7 класове ще се обучават в ОУ „Никола Йонков Вапцаров“  - втора смяна, а по-горните класове в  ОУ “Стефан Караджа”, също втора смяна. Ремонтните дейности в ПМГ трябва да приключат до 30 декември, уточни д-р Баева.

 Ремонтът на двете гимназии, основното училище и на ДГ №32 „Зорница“ се осъществява по проект на Община Добрич „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич I“. Той се финансира по оперативна програма „Региони в растеж“ и е част от инвестиционната програма на Общината. Проектът е на обща стойност 6 193 021,62 лева с ДДС, от които 5 264 068,38 лева от Европейски фонд за регионално развитие и 928 953,24 лева съфинансиране от националния бюджет.

650 първокласници за пръв път ще прекрачат училищния праг в училищата в град Добрич, съобщи зам.-кметът д-р Емилия Баева. Те са с 35 повече от миналата учебна година. Общо учениците от 1 до 12 клас в общинските училища са 7 430, разпределени в 335 паралелки.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ