Регистрирай се
+ Предложи новина
06.12.2018

Ученици и учители направиха най-новия препис на Паисиевата История

Ученици и учители направиха най-новия препис на Паисиевата История

 Ученици и учители от казанлъшкото училище „Паисий Хилендарски” направиха най-новия препис на Паисиевата История. Да препишат цялата „История Славяноболгарска” се хващат 22-ма ученици и 13 учители, съобщава БТВ. Най-малките ученици, които са се включили в проекта, са от II клас. Преписът се преви с писец. Използвана е подложка, за да са прави редовете и мастилото да не оставя следа от другата страна на листа.

 Деца и учители преписват всеки ден около 40 минути, като остават в междучасията и след часовете. Корицата на преписа е от липово дърво. Заглавието и изображението на Хилендарския монах са изрисувани с пирограф. Четирите ъгъла на корицата са с железен обков – така както дедите ни са подвързвали в миналото ценните книги. Идеята за преписа на „История Славяноболгарска” се ражда преди три години, когато в двора на училището е открит паметник на Паисий Хилендарски.

Източник: www.novini.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ