+ Предложи новина
02.06.2015

Ученичка прослави Каварна на Австралийско математическо състезание

Ученичка прослави Каварна на Австралийско математическо състезание

  Каварненката Гергана Сотирова, която е ученичка в Математическата гимназия във Варна е един от тримата български ученици, които са спечелили медали от Австралийско математическо състезание. Тържественото им връчване ще се състои на 4 юни в Българската академия на науките. Българските ученици, лауреати от международното състезание за 2014 г. ще бъдат наградени от Н. Пр. Джон Грифин, посланик на Австралия за България.

  Австралийското математическо състезание е международно състезание за ученици от 3 до 12 клас и се организира от Австралийския математически тръст. Провежда се на английски език. Конкурсът е разделен на 5 възрастови групи. В него участват около половин милион ученици от 38 държави. В България официално се провежда от 1992 г. по инициатива на Института по математика и информатика при БАН и Съюза на математиците в България. Оттогава до сега всяка година има български медалисти. През 2014 г. българските участници в АМС са 440, 3 от тях спечелиха медал. Те са седмокласничката Златина Милева от Математическа гимназия – Варна осмокласничката от същата гимназия Гергана Сотирова и десетокласничката Деница Маркова от Софийска математическа гимназия.

Източник: www.topnovini.bg

Оценка 4.92 от 24 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ