Регистрирай се
+ Предложи новина
13.09.2021

Ученическите раници достигат 10 килограма

  Темата за ученическите раници е една и съща всяка есен преди началото на учебната година. И те винаги са евтини и се късат на третия месец, или са скъпи и тежки и никога не се късат, но трябва мама да дойде и да я носи до училище. Раниците с колелца, които бяха на мода доскоро, напоследък не са куул, защото самите колела тежат прекалено много. За сметка на това обаче вече се ценят ергономичните раници, които прилепват към гърба на детето. Цените им обаче са от 80 лева нагоре в зависимост от това колко отделения имат и каква все пак е възможността да се прикрепят колелца. В някои от случаите роля играят и картинките върху раницата - ако са от най-хитовите анимации, ще се окажат скъпи дори и без другите екстри.

 Обикновено ученическите раници стигат 10 килограма, но това не е задължително заради учебниците. Много от училищата са предоставили шкафчета, в които децата да оставят букварите и помагала, но родителите отказват да се възползват от това, защото искат лично вкъщи вечер да проверят как се е подготвило детето. Директор на училище каза, че са малцина тези родители, които оставят учебниците на малчуганите в шкафчето, но за сметка на това училището излиза виновно, че раницата е тежка. От друга страна, никое семейство не рискува да остави маратонките за физкултура или материалите по рисуване, тъй като системата за заключване е, меко казано, несериозна. Друго, което издува раниците, са допълнителните сандвичи и бутилки с минерална вода, така че детето да не влиза в контакт с никого, ако поиска да си купи нещо за хапване.  

 "Дали сме възможност децата да оставят всички учебници и да носят вкъщи само учебните си тетрадки, особено при малките, но родителите искат да контролират как те се справят. Това е разбираемо, тъй като доста време бяха на дистанционно обучение", казва училищен директор. Учители споделиха, че децата по време на пандемия дошли да си вземат заключените в шкафчетата учебници, защото от тях е по-лесно да се преписва, когато се дават онлайн тестове. Някои дори не върнали учебниците си след края на годината. Много от преподавателите споделят, че децата са преписвали по време на дистанционното - главно защото са давали едни и същи отговори, посочени като примерни в учебниците.  

Източник: www.standartnews.com

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ