+ Предложи новина
21.08.2016

Три училища в община Тетевен ще бъдат основно ремонтирани

Три училища в община Тетевен ще бъдат основно ремонтирани

  Три училища в община Тетевен ще бъдат основно ремонтирани. Строителните дейности няма да попречат на учебния процес, уверяват от общината. Още преди началото на новата учела година ще започнат ремонтни дейности в защитеното училище в село Черни Вит. Министерството на образованието е осигурило 130 хиляди лева по проект за оптимизиране на мрежата от училища в община Тетевен, съобщи кметът Мадлена Бояджиева пред БНР. "Ще се ремонтира основно общежитието, сградата и театралния салон на училището, който е в много тежко състояние. Ремонта е доста голям, ще го правим успоредно с училищния процес", каза още тя. Бояджиева допълни, че по Програмата за развитие на селските райони се подготвя проект за СОУ "Георги Бенковски" в Тетевен, на стойност 1,2 милиона лева.

 По оперативна програма "Региони в растеж" вече има одобрен проект за Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Сава Младенов" на стойност 1,3 милиона лева. Кметът на Тетевен поясни какво предвиждат ремонтните дейности в тези училища - енергийна ефективност, подобряване на отоплението и ремонт на покривите.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ