+ Предложи новина
31.07.2019

Три паралелки в София приеха ученици с двойки на матурата по БЕЛ и математика

Три паралелки в София приеха ученици с двойки на матурата по БЕЛ и математика

 Три паралелки в столични гимназии са приели ученици, получили двойки и на двата изпита – по български език и литература и по математика. Това става ясно от разбивка на Регионалното управление по образованието в София след второто класиране. Децата са с общо 30 точки, най-високия възможен бал, който се формира от 0 получени точки на изпитите и задължителната тройка в дипломите им.

 Школата, в които са записани слабите ученици - 14, 15 и 113 СУ, като в две от тях профила на паралелката, където са записани децата, е „Предприемачество“. В 14-то средно училище тя е „Обществени науки“. Любопитното е, че на последните места в разбивката фигурират и паралелки по компютърни и софтуерни науки, където учениците са влезли с резултати от изпита малко над „Среден 3“. С много нисък бал са влезли и ученици в иначе перспективната специалност „Автомобилна мехатроника“ в професионалната гимназия „Макгахан“.

 В челния списък на първите десет има известно разместване – Технологичното училище по електронни системи към Техническия университет измества по минимален бал Втора немска гимназия, която доскоро бе на трето място.

Източник: www.dete.bg

Оценка 4.87 от 31 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ