+ Предложи новина
04.08.2017

Три хиляди деца в Стара Загора не ходят на училище

Три хиляди деца в Стара Загора не ходят на училище

  Четири хиляди деца в Старозагорска област остават всяка година извън образователната система. От тях три хиляди са само в Стара Загора. Данните бяха обявени на дискусия по проблемите на предучилищното и училищното образование. За прилагане на механизма по обхващането на децата в образователната система, създаден с решение на Министерския съвет, ще работят 61 екипа в 11-те общини на областта. Сред основните проблеми бе откроен този с постоянната миграция на ромското население. Има и практиката учители да крият отсъствието на децата, за да не загубят работните си места, коментира областният управител Гергана Микова. Тя предлага социалните помощи да бъдат използвани като инструмент за принуда родителите да изпращат децата си в училище.

 До 31-ви август кметовете на общини трябва да подготвят списъците с децата и учениците, които предходната година не са били обхванати в образователната система, а екипите ще започнат да ги издирват по адресна регистрация.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.92 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ