+ Предложи новина
13.07.2017

Третото класиране не успя да запълни и най-елитните софийски гимназии

Третото класиране не успя да запълни и най-елитните софийски гимназии

  Дори в най-елитните гимназии в София на трето класиране остават незаети места, макар и единични. Това става ясно от данните за последния етап от класирането на седмокласниците в гимназиите в столицата. В момента свободните места за трето класиране са 1363, като най-много от тях - 1306 - са в профилираните и професионалните училища без квоти за момичета и момчета.

 Единствената гимназия, която вече е запълнила отпуснатия план-прием, е 91-ва Немска езикова гимназия. В Софийската математическа гимназия свободните места са 3, а в технологичното училище "Електронни системи" към ТУ-София - 1 бройка. Втора Немска гимназия е обявила 2 свободни позиции за момичета и още толкова за момчета, а Испанската - едно място за момче и две за момичета. В Първа английска гимназия има място още за 8 души (по 4-ма от двата пола), във Втора английска гимназия - за 6 момичета, а във Френската - за 3 момчета.

 Шефката на регионалното управление по образованието в София Ваня Кастрева прогнозира, че след третия етап на класиране ще има още закрити паралелки. Все още не се знае колко ще са те. По думите й рискови са главно паралелките в училища в отдалечените райони на София. На първото класиране в София бяха закрити 5% от профилираните паралелки и 11% от професионалните. От РУО-то се надяват 272-те деца, които са получили двойки на изпитите от националното външно оценяване и са участвали в поправителната сесия, сега да се включат в третото класиране. Общо 294 ученици са останали пък некласирани на втория етап.

Източник: www.segabg.com

Оценка 4.89 от 27 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ