+ Предложи новина
06.11.2018

Тетевен има обновена професионална гимназия

Тетевен има обновена професионална гимназия

 Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще открие в Тетевен основно ремонтираната сграда на Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване.

 Гимназията „Сава Младенов“ е обновена със средства по ОП „Региони в растеж“ в размер на над 1,3 милиона лева.  Основно ремонтирани са административната сграда, общежитието, столовата и физкултурният салон на училището, подобрена е енергийната ефективност. Осигурена е достъпна среда, включително за хората с увреждания. Монтирано е аварийно-евакуационно осветление, подменени са  съществуващите инсталации. Някои от учебните кабинети са обзаведени с ново оборудване. След  откриването на обновената гимназия министър Вълчев ще проведе работна среща с директори и учители от общините Тетевен и Ябланица, информира още БНР.

 Министър Вълчев ще посети и основно училище „Георги Бенковски“ в село Черни Вит, в което се изучават разширено народни инструменти и народно пеене.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ