+ Предложи новина
12.10.2021

Терапевти ще помагат на учениците по-лесно да преодоляват последиците от пандемията

 Да бъдат наети външни психолози и терапевти, които да работят с млади хора и техните учители, за да може да бъдат преодолявани по-лесно последиците от преживяните загуби в личен план в резултат на ковид. Такова предложение отправя омбудсманът на Пловдив до общината и Регионалното управление на образованието. То е във връзка с постъпило запитване от психолог на свободна практика, касаещо възникнали ситуации сред учениците като последици от настоящата пандемия, породена от вируса Covid-19 и изразяване на подкрепа.

 Описват се трудните и сложни периоди, през които преминават учениците, поради починали техни роднини, близки и приятели, но в същото време им се налага да посещават и училище. За онагледяване на настоящото предложение е приложена практика на английски език на тема „Насоки на учителя, посрещащ тъгуващо дете“.

 Предвид това общественият посредник за Пловдив инж. Борислав Стаматов счита за целесъобразно да се окаже допълнителна подкрепа. Очаква се становището на РУО и зам.-кмета в сектор „Образование, бизнес развитие и европейски политики“ под тепетата.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ