+ Предложи новина
20.12.2018

Талантливи деца от Куклен сътвориха Коледна изложба на пана от царевична шума

Талантливи деца от Куклен сътвориха Коледна изложба на пана от царевична шума

 С коледна изложба талантливите деца от ателието за работа с царевична шума от град Куклен, Пловдивско зарадваха своите връстници, родители и учители. Изложбата бе открита на 18 декември в читалището в града с изпълнения на малките танцьори от Детския танцов състав „Кукленче” с художествен ръководител Сашо Ламбрев.

 Ежегодната коледна изложба е факт, благодарение на партньорството на сдружение „Духовно огледало”, КЦМ 2000” и община Куклен. Тя се прави за първи път в Куклен, откъдето всъщност са малките творци и за да могат повече хора да се запознаят с техните произведения. Освен красивите пана с царевична шума, на изложбата могат да се видят красиви снимки на участниците в ателието по време на тяхното посещение в Италия и от летния им лагер в село Бродилово. На откриването присъстваха Татяна Костадинова – председател на сдружение „Духовно огледало”, кметът на община Куклен Мария Белчева и главният изпълнителен директор на „КЦМ 2000” Румен Цонев.

 „Изложбата е и равносметка на нашата съвместна дейност на община Куклен, КЦМ и „Духовно огледало”. Дейността ни върви в две насоки. Едната е организиране на летния отдих на децата с посещения в Италия на един голям младежки фестивал и с много по-ценното за мен лагеруване с творчество в село Бродилово в община Царево. Там, в най-чистата околна среда, децата имат възможност както да почиват, така и да творят. И прекарват незабравими дни на отдих и творчество”, каза в приветствието си Татяна Костадинова. Тя припомни, че ателието за изработка на кукли и пана от царевична шума в Куклен работи вече пета година. В момента децата, с които е започнала дейността на школата, са вече пораснали и вече учат в Пловдив. Затова школата набира нови желаещи да се научат на уникалното преплитане на царевичната шума, за да бъде продължена традицията. Тя отправи молба към община Куклен да осигури подходящо помещение за ателието и получи обещание това да се случи. От КЦМ поискаха да експонират изложбата и на тяхна територия след финала й в читалището в Куклен.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.9 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Школа Балет Пловдив
Йога център
Урок по Математика за 1 клас
Частни уроци по Физика Пловдив
Тренировки по Бокс София
Тренировки по Волейбол в София за деца
Народни танци за начинаещи в София
Интензивен Курс Английски
Народни танци Варна начинаещи
Частна детска градина София Дружба 2
Уроци по Биология и Химия Пловдив
Уроци по Немски Варна
Английски език за българи
Уроци Танго София
Матура по Български език
Матура по География и Икономика
Матура История
Уроци по Италиански език София
Гръцки език
Уроци по Пиано за начинаещи
Курс по Счетоводство
Транскрипции в Английския език
Езикова школа Немски език София
История и цивилизация
Английски език по метода Сугестопедия
Уроци по Народни танци Шумен
Немски език София
Балетна школа София
Салса Пловдив
Курс по Испански в Бургас
Подготовка по Английски
Курс Английски София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ