+ Предложи новина
03.11.2021

Tакева: Водим разговори учителите да получават допълнително заплащане за първа линия

  Имаме решение на отрасловия съвет, между 8 и 10 ноември трябва да се върнат в клас децата от 1-ви до 4-ти клас. Тестването е решение, но трябва да се прави от родителите. Това тестване трябва се извършва не от учителите в училище, както иска сега някой да ни вмени това задължение, то трябва да се извършва от родителите и да идват с направения тест в училище, ако ние ги правим трябва да загубим един учебен час. Това заяви в ефира на БНТ Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. Според нея се водят разговори учителите да получават допълнително заплащане на първа линия като лекарите.

 "Решението е в това, което се случва по другите държави, при нарастваща вълна има ниска смъртност, което позволява на болниците да не се претоварват, там децата не са затваряни от края на миналата учебна година", допълни Пламена Николова от Национална мрежа за децата.

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.82 от 39 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ