+ Предложи новина
24.02.2017

Такева: Това, което предлагат управленските програми на партиите, не е популизъм

Такева: Това, което предлагат управленските програми на партиите, не е популизъм

  Кадровото обезпечаване на образователната системата е един от най-големите проблеми, на който трябва да се намери решение. Това каза Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. По думите й трябва да се направят няколко стъпки, свързани с подобряване на работата в учебните заведения.

 „Трябва да се подобри, като цяло, дисциплината в класните стаи, да се подобрят политиките, свързани с възпитателната работа в училище и връзката със семейството, за да се спре агресията. Направихме една анкета със студенти от педагогическите факултети в България, които са 6 на брой. Младите хора казват, че паралелно с повишаването на работните заплати, стои и проблемът за дисциплината в училище, който ги спира да влизат, като млади специалисти в училищата и детските градини“, коментира Янка Такева. 

 Тя допълни, че е съвсем реалистично увеличението на учителските заплати. Това, което се предлага в управленските програми на политическите партии, не е популизъм и ръстът на учителските възнаграждения може да бъде постигнат до края на Бюджетната рамка, която е от 2018 – 2020 година, каза още Такева.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.96 от 23 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ