+ Предложи новина
18.09.2020

Такева ще работи за намаляване на годишния норматив с 5 часа

 Учителите, които страдат от хронични заболявания, да не ходят болни на работа и да бъдат освободени от дежурства. Това предложение на лидера на Синдиката на българските учители Янка Такева бе подкрепено от членовете на Отрасловия съвет  за тристранно сътрудничество в областта на средното образование и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

 В дежурствата преподавателите със заболявания могат да бъдат отменени от студенти, по-големи ученици-доброволци и от членове помощния персонал на училищата. Взето бе решение и да се работи в посока намаляване на годишния норматив с 5 часа. Препоръчва се засилен медицински контрол и подкрепа за учители с ЕЛКК, ТЕЛК, НЕЛК и Становище на лекарска комисия във връзка с техните заболявания. По данни на МОН става дума за 4466 педагогически специалисти в системата. Сред тях най-голям брой са на възраст между 51 и 60 години.

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.87 от 31 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ