Регистрирай се
+ Предложи новина
09.08.2019

Такева: До 800 лв. може да достигне финансовият стимул за учителите в селата

Такева: До 800 лв. може да достигне финансовият стимул за учителите в селата

 Тази учебна година очакваме около 54 хиляди деца да влязат в образователната система. Това обяви председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева. Тя посочи, че миналата година децата са били повече, но въпреки това все още има недостиг на учители, но той е по-скоро в малките населени места.

 „Министерството на образованието заедно с нас, социалните партньори, развихме една Национална програма ''Мотивирани учители'', в която има един модул за подготовка на учители в малките населени места, където не достигат учители, но тази година имаше само четирима кандидати'', заяви тя и допълни, че с новия бюджет програмата следващата година ще бъде по-добре финансирана и ще има повече желаещи. По думите ѝ тази година средствата са 1,7 млн. лв., догодина трябва да бъдат 2,3 млн. лв. по изчисление на Синдиката.

 „И тези учители, които ще се подготвят да работят в малките населени места, трябва да получават 800 лева над това, което получават в момента в училището, където работят'', добави Янка Такева.

Източник: www.novini.bg

Над 150 000 родители и обучаеми
търсят уроци и курсове в УЧИТЕЛИ БГ
  • Бърза и лесна регистрация
  • Създавате професионален профил
  • Рекламирайте Вашите уроци и курсове
Регистрирайте се сега и
намерете подходящи ученици!
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ