+ Предложи новина
26.04.2018

Създаването на адаптивно на времето образование е новото предизвикателство пред МОН

Създаването на адаптивно на времето образование е новото предизвикателство пред МОН

  До десет години част от професиите ще изчезнат и ще бъдат заменени с други, които в момента не съществуват. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева по време на конференцията "Професионалното образование и обучение - предпочитан избор", съобщиха от пресцентъра на МОН.

 Тя смята, че създаването гъвкаво и адаптивно на времето образование, което да дава нови умения е едно от най-големите предизвикателства пред образователните системи. Според Деница Сачева времето, в което човек е можел да работи по 20-25 години на едно място, е отминало. „Бъдещите поколения ще трябва да добиват нови компетентности, защото вероятно ще трябва по-често да се преквалифицират. Затова ролята на професионалното образование не е само да дава възможности за учениците, но и за завършилите", допълни тя.

 На конференцията бяха обявени и данни на Европейския център за развитие на професионалното образование и обучение. Те сочат, че според 61% от българите професионалното образование и обучение осигурява по-добра и доходоносна работа. Близо до 70% от учениците, които се обучават в професионални гимназии са били наясно с възможностите, които предлага този вид обучение, преди да го запишат.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.84 от 37 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ