+ Предложи новина
23.04.2021

Със 101 червени рози абитуриенти поканиха класната си на бала

 С огромен букет от 101 червени рози поканиха класната си на бала учениците от 12 а клас на СУ “Св. Константин-Кирил Философ”. Броят на уханните стръкове съвсем не е случаен, тъй като, докато подаряваха цветята на Людмила Гегова, зрелостниците запяха хита на руската прима Алла Пугачова – “Миллион алых роз“. Преподавателят по философия е рускоговоряща, обожавала розите, затова абитуриентите решили да я изненадат именно по този начин.

 Наред с това обаче те се свързали с ансамбъл „Еподай“, чиято мисия е да съхранява и изпълнява българска народна музика. Формацията обединява инструменталисти и певци, така че учениците наели двама от гайдарите, на които поверили важна роля в сценария. След като учениците опънали транспаранта с въпроса: „Г-жо Гегова, ще дойдете ли с нас на бала?“, музикантите засвирили популярни родопски мелодии. Класната се оставила на емоцията и казала: „Да“.

 От няколко месеца подготвяме изненадата, която искахме да направим след възстановяване на присъственото обучение, но си заслужаваше. Людмила Гегова е много повече от учител и класен, през годините тя бе за нас приятел, нерядко и майка, споделиха зрелостниците.

Източник: www.u4avplovdiv.com

Оценка 4.8 от 45 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ