+ Предложи новина
16.01.2022

Съюзът на работодателите поиска 6 дни ваканция между учебните срокове

 Извънредна ваканция за учениците от 28 януари до 2 февруари поиска Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в България. Предложението ще бъде внесено в понеделник до министъра на образованието. Организацията на школските директори се мотивира, че от една страна това ще е реална почивка между първия и втория учебен срок за децата - от петък до вторник, което прави 6 дни заедно с уикенда. Според одобрения към момента график междусрочната ваканция е само един ден - 1 февруари, който се пада във вторник и не може да се слее с почивката в събота и неделя.

 От друга страна пауза в учебния процес ще помогне  за нормализиране на трудната ситуация с отсъствието на учителите поради заболяване или карантиниране. Всеки ден регистрираните случаи на положителни тестове в училищата растат. От завръщането на децата след коледната ваканция са скочили над 3,5 пъти. Справките на РЗИ показват, че всеки ден в Пловдивска област има нови регистрирани случаи в по 20-ина училища.

 Такава ваканция ще е също възможност за откъсване на всички ученици за седмица от училищната среда и възможност за нормално започване на втори учебен срок, добавят от директорската гилдия, като се надяват на подкрепа от МОН и синдикатите.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.88 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ