+ Предложи новина
14.11.2016

Студенти от университета „Трета възраст” се стягат за студентския празник

Студенти от университета „Трета възраст” се стягат за студентския празник

  Едва тръгнаха на лекции във филиала на университета „Трета възраст” под тепетата, и най-големите ентусиасти вече имат оферта за студентския празник. На 8 декември медикът музикант проф. Христо Деянов ще изнесе концерт 2 в 1 за тях - музикални изпълнения плюс безплатни здравни консултации. Поканата да празнуват по този начин дойде вчера на откриването лично от ректора акад. Ганчо Попов.

 Стартът бе даден със стара градска песен от Мими Серафимова. Докато пееше „За теб тъгувам, мадона, за твойте черни очи…”, неин набор влезе в залата в Дома на културата и попита къде се подават кандидатстудентските документи, недоразбрал, че записването не е официално и не се заверяват семестри. Университетът носи това име условно и ще прави безплатни лекции за пенсионери по теми, които ги вълнуват. Най-възрастният засега е ректорът акад. Ганчо Попов, който е на 85 г. Първият лектор проф. Христо Мермерски подреди бурканчета с полезни храни пред студентките с бастуни.

 Академичният съвет ще настоява за минимална пенсия от 350 лв. плюс безплатни лекарства и зъболечение на хората над 65 г. Навсякъде по света има грижа за възрастните, само тук пенсионерите ги забравят. Възрастните са оставени недохранени и недолекувани да гаснат, без да могат да се порадват на внуците в чужбина, каза ректорът. Акад. Попов се закани, че сдружението, основало НБУ „Трета възраст”, ще съди България в Страсбург. Хърватите вече спечелили и извоювали минимална пенсия 620 евро.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.85 от 34 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ