+ Предложи новина
28.10.2019

Студенти от ПУ искат по-добра база в общежитията

Студенти от ПУ искат по-добра база в общежитията

 Студентите от Пловдивски университет се събраха, за да обсъдят проблема с мизерията в общежитията, който продължава с години и възможните варианти да бъде отделен бюджет за ремонтирането и подобрение на условията в общежитията. 

 Преди два дни, в 6-та аудитория в Ректората на ПУ “Паисий Хилендарски” се проведе отворена среща на студенти, разпределени в студентските общежития “Марица” и “Чайка”, които се стопанисват от ССО София. За тях студентите казват, че са с недопустими условия за нормален живот, като засегнаха темите за общите бани за мъже и жени, оскъдното мебелно оборудване, мухъл, течове и условия, застрашаващи здравето им. 

 Искането на младежите е да има по-добра база и повече свободни места, където да бъдат настанени справедливо. Диалогът на срещата беше открит от управителя на студентския съвет - Светослав Енчев, който посочи, че тази среща е първата стъпка и очаква засегнатият проблем да намери своето решение възможно по-скоро, но няма да се вдигат на протест, заради предстоящите избори. Той допълни, че образованието е едно от най-важните неща и всяка изявена гражданска и социална позиция от страна на будните и здравомислещите млади хора е от значение, за да има промяна. 

 На въпросите, които студентите не спираха да задават, отговори и Яна Вангелова - представител на националните представителства на студентските съвети и част от комисията за проверки на общежитията, която редом със Светослав Енчев, участваше в дискусията. Г-жа Вангелова каза, че всяка година правят предложения за корекция и запитване за бюджет, предвиден за ремонт на общежития, които функционират, въпреки неприятните условия. "Едва удържам студентите да излязат на протест пред Парламента", заяви Яна Вангелова. Очаква се продължение по темата. 

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ