+ Предложи новина
26.09.2015

Строги изисквания за външния вид на учениците в пловдивските училища

Строги изисквания за външния вид на учениците в пловдивските училища

  Пловдивски училища забраниха дълбоките деколтета. Това е само едно от указанията, които давали учители на започналите по школата родителски срещи. За външния вид на младите дами и господа в класните стаи имало изключително точни изисквания, които, ако не бъдели спазени, учениците не се допускали до територията на учебното заведение. Така само преди ден момче от 7-и клас било върнато от портиера на едно от елитните основни училища в Пловдив само заради това, че детето било облечено в сив, а не тъмносин дънков панталон. Изискването на школското ръководство било панталоните за момчетата и момичетата да бъдат изчистени и на цвят тъмносини или черни.

 Наред с това отгоре децата трябвало да носят още два елемента от училищната униформа, като например тениска в розов цвят за момичетата и син за момчетата с дълъг или къс ръкав, и суичър с емблемата на училището. За момичетата били позволени обикновена пола, като основно изискване към облеклото било да не се виждат части от бельото или талията.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.89 от 27 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ