+ Предложи новина
08.09.2017

Странни методи за наказание на дете с „неовладяно поведение“ в старозагорска градина

Странни методи за наказание на дете с „неовладяно поведение“ в старозагорска градина

  За агресия в детска градина в Стара Загора сигнализира в социалните мрежи майка на 7-годишно дете. Малчуганът разказал, че е бил бит от госпожата, защото не слушал и бягал в двора. Заради това бил наказан, като е затворен сам в стая, а очите му били сапунисани. Майката видяла синините, след като вчера отишла да го вземе. Госпожата, която била на смяна, не знаела какво се е случило. От Община Стара Загора разпоредиха незабавна проверка в детска градина „Мечо пух“, информира БНТ.

 Учителката разказала, че не е удряла детето. Било изцапано и затова измила лицето му. Завела го в самостоятелна стая, за да разговаря с него, защото отказало да се храни и започнало да хвърля приборите.

"Градината е ориентирана за деца със специални образователни потребности. Във въпросната група 4-та има едно дете с аутизъм. Много тежка е ситуацията за провеждане на какъвто и да е образователен, възпитателен и най-вече за опазване на живота и здравето на децата.", поясни Сотирова. Тя допълни още, че учителката е извикана за изясняване на обстоятелствата и че в разказа й има извиняващи обстоятелства. Бащата на 7-годишното момче е извън страната. Заместник-кметът обясни, че са отправяли предложение към майката детето да посети психолог, защото било с по-неовладяно поведение, но тя отказала.

Източник: www.trud.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ