+ Предложи новина
11.10.2017

Столични училища забраниха скъсаните дънки

Столични училища забраниха скъсаните дънки

 През последните години стана тенденция учениците да качват снимки и видеа във „Фейсбук“ с цел да унижат публично свой връстник. Това наложи и въвеждането на санкции за подобен вид провинения. Така например в правилника на 32 СУИЧЕ е записано, че учениците нямат право да разпространяват записи, снимки или други материали в социалните мрежи, компрометиращи авторитета на училището и училищната общност. При допускане на такова провинение те подлежат на наказание „преместване в друго училище“. Заснемането на лица без тяхно знание се счита като нарушение на училищния ред и в 31 СУЧЕМ, известно още като Бастилията.

 Правилникът на 51 СУ „Елисавета Багряна“ гласи, че учениците са задължени, ползвайки интернет, да не представят себе си и другите с неподходящи снимки и текст. Това свое задължение те заявяват и в специална декларация, която се подписва и от техните родители. По отношение на наказанията училищата имат известна свобода. Някои учебни заведения са въвели санкцията преместване в друга паралелка. Така например в 51-во СУ тя може да бъде наложена при допускане на 7 неизвинени отсъствия. В 31-о СУЧЕМ, известно още като Бастилията, ученик може да бъде преместен в съседен клас, при допускане на 10 отсъствия без уважителна причина. В 32-о СУИЧЕ също е разписано такова наказание, което се налага при провинения като тормоз и/или агресивно поведение. До преместване в друго училище се стига, когато ученикът е натрупал 15 неизвинени отсъствия.

 Хитовите скъсани дънки, които тийнейджърите носят и се продават масово по моловете, са забранени като част от облеклото, с което учениците прекрачват школския праг. Това става ясно от правилниците на столични училища. Тежкият грим, късите поли, както и предизвикателните дрехи с дълбоки деколтета също не са препоръчителни. Сред задълженията на учениците, записани в правилника на 119-о СУ, е „да се явяват в училище в облекло и външен вид, които градят чиста и спретната визия, съответстваща на институцията на положението му на ученик и на добрите нрави“.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Частни уроци по Литература Пазарджик
Индивидуални тренировки по Волейбол
Немски език ниво a1
Професионални уроци по Пеене Пиано и Солфеж
Курсове Немски език Пловдив
Уроци по История за 7 клас
Курсове за Маникюр
Фризьорски
Френски език София
Курс по Испански език София
Школа по Латино танци Велико Търново
Английски език за 4 клас
Уроци уеб сайтове
Езикови школи Бургас
Курсове за Фризьори в Сливен
Тестове по Счетоводство
Курсове по Ексел
Курс по Руски език Варна
Уроци по Китайски език в Пловдив
Клуб по Спортни танци Пловдив
Учител по Математика Варна
Курс по Френски Варна
Индивидуални уроци по История
Пилатес упражнения за отслабване
Лесно изучаване на Английски език
Английски за начинаещи online
Медитация Йога
Курс по Гръцки
Йога Перник
Тестове по Счетоводство
Частни уроци по БЕЛ
Частни уроци по Математика София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ