+ Предложи новина
06.02.2020

Стартира Лего образование за малчуганите в Пловдив

 Подготвачета и ученици от начален курс в пловдивските училища вероятно първи в страната ще имат възможността да пробват тъй нареченото Лего образование. Център за творческо обучение вече е официален и единствен представител на LEGO Education за България, а договорката е постигната след участието на наша група в най-голямото образователно изложение в света BETT Show в Лондон. Очаква се още преди края на март българските учители и учебни заведения да имат достъп до разнообразни обучения и LEGO Education продукти.  Разработвайки ги,  компанията е заложила ключови умения в различни  възрастови групи от 2 до 20 г., а  за усвояването им чрез различни игри и задачи са адаптирани „тухличките” от популярните конструктори.

 Вече почти 40 г. LEGO Education превръща играта в учене, а ученето в игра и развива умения в STEAM дисциплините, създава увереност, възпитава практическа насоченост и развива способности за работа в екип. LEGO Education предлага практически образователни решения за цялостен подход в STEAM дисциплините за всички образователни етапи, от предучилищна до гимназиална възраст. Чрез подходящите материали за възрастова група 2-4 г. например децата се учат да сортират по даден признак и да работят в екип. Между 5 и 7 г. се преминава към конструиране на прости механизми. След това се правят първи стъпки в програмирането, така че елементите „оживяват”. В по-горните класове  се стига дори до състезания с роботи.

 „Разработените продукти дават комплексни решения за социално и емоционално развитие в предучилищното образование. С тях у децата се изгражда увереност, стимулира се любопитството, разпалва се страстта към ученето и се подобрява езиковата култура и грамотност. Бъдещите ученици се подготвят за ежедневието си и за училище чрез развиване на социални умения. Децата се запознават с основите на програмирането, изграждат умения за решаване на проблеми, като в същото време се обръща специално внимание на когнитивното им развитие. С решенията, предлагани от LEGO Education, се правят първите най-важни крачки в STEAM дисциплините (STEAM - абревиатура от думите наука, технологии, инженерство, изкуство, математика)”, обяснява Александър Ангелов от Центъра за творческо обучение. 

 LEGO Education вече се прилага в Гърция, Румъния, Северна Македония, Украйна и други държави. У нас до момента са правени опити частично - в училища в Разград и Харманли. В Пловдив такива елементи се ползваха като иновативна практика в ОУ „Кочо Честеменски”.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Клуб по Народни танци Витоша
Народни танци за начинаещи София център
Индивидуални уроци по Испански
Немски език начинаещи
Йога уроци
Езикови центрове София
Тренировки по Футбол за деца София
Курсове по Испански език Пловдив
Английски език за 4 клас
Тренирай с настроение Зумба
Фет бърнинг Йога
Курс по Френски Пловдив
Немски език курсове
Учители по Математика София
Индивидуално обучение по Френски
Интензивно обучение по Английски език
Компютърни курсове
Уроци по Руски
Школа за Народни танци Бургас
Йога Варна
Курсове по Руски език в София
Сугестопедични уроци по Английски език
Курс Счетоводство Варна
Сертификат по Английски език
Испански курсове
Курсове по Немски Пловдив
Уроци по БЕЛ за 5 клас
Онлайн уроци по Френски
Графичен Дизайн програми
Английски Онлайн
Народни танци за деца в Бургас
Изучаване на Испански език
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ