+ Предложи новина
23.06.2015

Срути се част от Природо-математическата гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък

Срути се част от Природо-математическата гимназия

  Голяма част от сградата на Природо-математическата гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък се срути. Няма пострадали, но районът е отцепен. Спряно е електричеството, газоподаването и водата. Образувано е досъдебно производство. Инцидентът станал малко преди 12 часа днес. След като се срутила част от стената на гимназията, към 17:00 ч. паднало и цяло крило от сградата. Срутването е станало при изкопни работи при планиран ремонт на училището. В това крило не се провеждат учебни занятия, затова в него по време на срутването не е имало ученици - те са били в съседното крило. Няма и пострадали работници.

  „За щастие, при инцидента няма пострадали ученици или персонал", каза директорът на училището Красимир Дамянов. Кабинетите, чиято стена се е срутила, по време на строежа не са използвани за учебна дейност. Те са били използвани за склад.

  Строител на обекта е компания "Загора" ЕООД, а възложител е община Казанлък. От „Загора" заявяват, че имат всички необходими разрешителни и сключен договор за извършването на строително-монтажните дейности. Компанията е осигурила денонощна охрана на обекта, за да не бъдат допускани външни лица в двора на училището с оглед предотвратяването на евентуални инциденти. В момента в двора на училището са двамата технически ръководители на обекта от СК „Загора" и прокуристът на компанията. На място има и работници от фирмата, които не извършват никаква строително-монтажна дейност, но са в готовност, ако се наложи, да предприемат съответните необходими действия.

Сградата е строена през 1960 година, а преди 2 години е ремонтирана по проект за енергийна ефективност.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.88 от 26 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ