+ Предложи новина
12.04.2018

Спортното училище в Пазарджик ще посрещне учениците наесен с обновена база

Спортното училище в Пазарджик ще посрещне учениците наесен с обновена база

 Общо 208 деца ще може да обучава от следващата учебна година Спортното училище в Пазарджик. Това е разписано в новия план-прием, утвърден от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Учениците са разпределени в 8 паралелки: три за пети клас – 78 ученици, по две за шести и осми – по 52-ма, и една за седми с 26 деца. Ако всички места бъдат запълнени, възпитаниците ще се увеличат почти двойно.

 През първата учебна година са били приети около 130 деца. Дори да не достигнат 200, кметът Тодор Попов се надява от есен да са поне 150. От новата учебна година ще бъде организирано обучение по 6 нови вида спорт: баскетбол, карате, колоездене, лека атлетика, тенис на корт и кикбокс, съобщи директорът на учебното заведение Георги Георгиев. Осигурени са и условия за тренировки, като в близките дни се очаква да бъде готов и обновеният стадион. Изготвен е и графикът за осъществяване на приема. Документи за първия етап ще се подават от 20 май до 20 юни, изпитите да проверка на способностите ще са от 21 до 30 юни.

 Спортното училище и занапред ще предлага на учениците си безплатни общежитие и столово хранене, като сградата на общежитието скоро ще бъде напълно ремонтирана и санирана. В учебното заведение могат да кандидатстват не само деца от града, но и от цялата област, припомни Тодор Попов.

 "В момента тече обновяването на базата на Спортното училище в Пазарджик. Готви се нов облик на стадиона, който се сдоби с автоматизирана поливна система, пълно рехабилитиране на тревната настилка и лазерно подравняване, а към него ще бъде обновена и лекоатлетическата писта, която ще бъде покрита с нова настилка, съобщи наскоро в профила си във Фейсбук градоначалникът. Ремонтните дейности по общежитието са към своя край, а в двора на учебното заведение бяха направени и нови алеи и тротоари с цел подобряването на жизнената среда. Преди почти година възродихме Спортното училище, но работата по неговото развитие и надграждане ще продължи докато достигнем желаните резултати за удобството на младите спортисти".

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.82 от 39 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Индивидуално обучение по Български език
Уроци по уличен танци
Частни уроци по Арабски език
Частна детска градина София Младост
Италиански език курсове
Тренирай с настроение Зумба
Уроци по Пеене Бургас
Уроци по Физика Варна
Медитация и Пилатес в София
Курс по Японски
Народни танци София център
Пилатес
Онлайн учител по Английски
Уроци по Биология Бургас
Курс Бизнес Руски
Сугестопедия Английски език
Балетна школа София
Уроци по Математика Бургас Изгрев
Курсове по Английски в София
Уроци по Салса el clasico
Тренировки по Бокс Бургас
Уроци по Физика София
Школа по Английски Враца
Упражнения по Английски език за начинаещи
Уроци по Арабски език София
Школа за Модерни танци София
Подготовка по Математика
Курс Фризьор Пловдив
Уроци по Салса Варна
Спортни танци за деца Варна
Спорт за деца Варна
Интензивен курс по Английски език intermediate
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ