+ Предложи новина
09.08.2021

Според просветния министър образователната система е готова за онлайн обучение

 Просветният министър проф. Николай Денков заяви, че образователната ни система има готовност за преминаване към дистанционнно обучение в училищата, ако ситуацията с коронавируса се влоши. По време на работна среща с държавния глава проф. Денков посочи, че усилията на МОН са насочени към три основни групи дейности. Първата е свързана с подготовка за това как да се действа по време на пандемия в академични условия. Всички подробности ще бъдат обсъдени и представени пред директорите на училищата, отбеляза образователният министър.

 ,,Втората група дейности включва подготовката за дистанцинно обучение. При преминаване на електронното обучение обаче голяма част от децата се затрудняват изключително много и това важи за групата с по-нисък социален статус'', сподели министър Денков. По думите му към днешна дата за около 34 хил. ученици липсва достъп до интернет, което той определи по-скоро като организационен проблем, а не финансов.

 Към третата група дейности просветният министър подчерта важността от ваксинацията, която би позволила в повече училища да се проведе обучение в присъствена среда. По тази причина започнахме кампания за увеличаване дела на ваксинираните. Проведохме над 40 срещи, в които участваха над 85% от директорите от училищната мрежа. Обяснихме, че смъртните случаи намаляват с над 1000 пъти, когато сте ваксинирани, уточни проф. Денков и напомни, че за ваксинираните учители вече се полагат два дни допълнителен отпуск.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.92 от 26 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ