+ Предложи новина
30.01.2018

Специалност „Съдебен служител“ може да бъде разкрита в пазарджишка гимназия

Специалност „Съдебен служител“ може да бъде разкрита в пазарджишка гимназия

  Нова специалност „Съдебен служител“ може да бъде разкрита от догодина в пазарджишката Профилирана гимназия „Ив. С. Аксаков“. Директорката на най-старото учебно заведение в града Иванка Ваклинова е изпратила предложение до Регионалното управление по образованието и се очаква одобрение от просветното министерство. Предложението предвижда да бъде разкрита 1 паралелка от 26 ученици по новата специалност. Школската директорка обясни, че тази специалност била включена в списъка с професиите за професионално образование и обучение със заповед на министъра на образованието от 14 декември 2017 г. след предложение на Националния институт на правосъдието.

 Профилирана гимназия “Ив. С. Аксаков“ е първото училище в региона, което работи по програмата“ Съдебната власт-информиран избор и гражданско доверие „ и е партньор на Окръжния, Районния и Административния съд и прокуратурите в града от учебната 2014 г. Ако бъде одобрена новата специалност бъдещите съдебни служители освен по основните и задължителни предмети ще бъдат обучавани на компютърна грамотност, правопис, езикова култура. Ръководството на гимназията има очаквания, че интересът към новата специалност за кадри в съдебната администрация ще бъде много голям.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ