Регистрирай се
+ Предложи новина

07.11.2018

Софийското село Кривина остава без държавно училище, но може да има частно

Софийското село Кривина остава без държавно училище, но може да има частно

  155-о ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ в с. Кривина ще затвори врати завинаги, реши комисията по култура и образование към Столичния общински съвет. Закриването на школото е по искане на кмета на район "Панчарево" Димитър Сичанов. 

 По думите му в началото на тази учебна година е имало общо десетина ученици, като тази есен нито един родител не е поискал да запише детето си в учебното заведение. В момента възпитаниците на 155-о училище са записани в училището в Казичене и в други близки до района училища. Сичанов обясни пред съветниците, че сградата е в добро състояние и може да бъде използвана. В тази връзка председателят на комисията Малина Едрева поиска от него и ресорния зам.-кмет Тодор Чобанов да преценят на кое частно училище или действащо читалище в района, които се нуждаят от разширяване, да бъде предложена тя. Целта е сградата да бъде използвана, за да не потъне в разруха. На 20 ноември комисията трябва да съобщи дали има желаещи да наемат сградата и кои са те.

Източник: www.segabg.com

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител Обучаем
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва "бисквитки", за да улесни Вашата дейност в сайта. Научете повече