+ Предложи новина
04.06.2016

Социалистите смятат, че в системата на образованието има политически произвол

Социалистите смятат, че в системата на образованието има политически произвол

  БСП скочи срещу идеята за оттегляне на директори и учители в пенсионна възраст. Образователното министерство представи преди дни решението си за обявяване на конкурси наесен за директори на 153 училища в страната. "Брадвата, която е наточена и която бе стоварена върху може би най-квалифицирания управленски състав на средното образование, е без прецедент", заяви депутатът от левицата Валери Жаблянов.

 Той се закани, че столетницата ще направи всичко, за да се противопостави на "политическия произвол в системата на образованието". Социалистите използваха момента отново да поискат отлагане с една година прилагането на новия Закон за предучилищното и училищното образование. Учителският събор, който образователното министерство прави, за да обучи 12 000 учители от цялата страна по новия закон, ще струва над 500 хил. лева, изчислиха още от БСП. "При целия този хаос и напрежение защо министерството крие, че прави пиар на промените, за който ще се похарчат над половин милион лева?", попита депутатът Стоян Мирчев.

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ