+ Предложи новина
20.03.2017

Смолянската ПГТТ "Христо Ботев" развива впечатляваща дарителска дейност

Смолянската ПГТТ

  Впечатляваща по мащаб дарителска дейност развива Професионалната гимназия по техника и технологии – "Христо Ботев" в Смолян. Акциите им от години насам привличат вниманието на смолянчани. А учениците, дори завършили вече школото, продължават да участват в тях. Кампаниите на учители и ученици вече помогнали на стотици, и то не само от Смолян и Смолянска област.

 Инициаторът - преподавателката Софка Иванова, е учител професионално обучение с 32 години стаж в професията, само в Професионалната гимназия по техника и технологии в Смолян. „В момента се работи за дете, което е с комплекс от тежки заболявания. Гледаме по всякакъв начин да се събират средства за лечението на такива деца. Знаем, че усилията ни отиват за добра кауза. А и така възпитаваме децата да не хвърлят, а да събират. Има големи бутилки в коридорите, всяко дете, което се връща от павилиона в междучасието, хвърля в тях капачката от бутилката, която носи. Дребните неща правят големите промени“, казва тя.

 „Външен дарител предостави обувки за дете сирак. Момчето е в 12 клас, издържа само семейството си, след като баща му почина. През нощта работи в хлебопекарна. Вече две години работи сериозно в помощ на семейството. Сестричката и майка му са със здравословни проблеми и им е много трудно. Ученици решиха да му дарят чисто нови разкошни обувки. Момчето обаче ги отказа, каза че е по-добре да се дадат на негов съученик, който има по-голяма нужда от него. Другото момче е от семейство, което трудно се оправя с парите“, разказва учителката. "Да направим добро, да усетим духа на Коледа" е най-известната ни акция в Смолян. Тя е по идея на г-жа Жайгарова. Наши ученици застават пред големите магазини с кошници и се обявява, че събираме дарения от хранителни продукти за социално слаби семейства и възрастни хора с ниски доходи.

 Тази година събрахме хранителни продукти за над 40 семейства, с всяка година събираме все повече. Най-важното е, че хората ни имат доверие, че продуктите отиват където трябва. Защото всяко нещо го снимаме, оповестяваме и отчитаме, за да не се породи по никакъв начин съмнение“, обяснява още тя.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.87 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Курс по Компютри
Уроци по Английски език Бургас
Брейк танци за деца
Частни детски градини София център
Курсове Руски език Варна
Изучаване на Английски език за начинаещи
Гръцки език за начинаещи онлайн
Курс по Английски Русе
Балетни школи за деца в София
Професионални курсове по Готварство
Курсове за Маникюр Благоевград
Онлайн курс по Немски
Уроци по Рисуване за любители
Уроци по Народни танци Овча Купел
Учене на Френски език
Немския език
Клуб по Народни танци в Шумен
Уроци по Музика за 4 клас
Тестове по Счетоводство
Уроци по Математика Варна
Графичен Дизайн програми
Уроци по Математика Варна
Курс Италиански
Хип Хоп танци за деца
Йога в София
Висша Математика 1 част
Уроци по Английски език София цени
Школи по Английски език Стара Загора
Граматика по Английски език
Китари за деца
Курсове по Шведски език
Уроци по Гръцки език Пловдив
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ