+ Предложи новина
18.06.2015

Скандал в училището на Григор Димитров в Хасково

Скандал в училището на Григор Димитров в Хасково

  Две трети от колектива на Спортното училище в Хасково поискаха смяната на директора Генчо Генев и спешна проверка от министерствата на образованието и спорта, Инспекцията по труда, Регионалния образователен инспекторат, Община Хасково, съобщава Дарик нюз. Исканията са представени в отворено писмо до ресорните министри, кмета на Общината и шефа на Инспектората, което бе разпратено и до медиите в града.
  "В училището безпрецедентно се удържаха пари от заплати на спортни преподаватели в продължение на години за това, че броят на учениците в групите по спорт е по-малък от този, който директорът е определил. В същото време той открива нов щат за сборен норматив по английски, немски и български език (2013/2014г.) и впоследствие назначава учителката на трудов договор за неопределено време абсолютно нерентабилно, с групи по немски, за миналата и тази учебна година с брой ученици, по-малък от минимума за съществуване на тези групи, за сметка на средства от делегирания бюджет на училището. 

  Смятаме да предприемем всички законни действия, тъй като целта ни единствено е да се гарантира спазването на нормативните разпоредби за условията на труд, необходими за качествено образование и възпитание на нашите деца. Жалбата е подкрепена с подписите на 2/3 от колегите.Не прилагаме страницата с подписите поради страх от последващ реваншизъм и саморазправа”, се казва още в писмото.

  Директорът на училището Генчо Генев заяви, че всички твърдения в писмото са лъжа, че над 80 процента от парите на школото отиват за заплати, че недоволните правят това под натиск, но не уточни какъв и от кого. И че не се притеснява от каквито и да било проверки.

Източник: www.actualno. com

Оценка 4.85 от 34 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ