+ Предложи новина
08.12.2015

Синдикатите не одобряват реформата на министър Танев

Синдикатите не одобряват реформата на министър Танев

  Новите учебни планове, които разбуниха духовете преди месец, вече са факт. Реформата в образованието обаче е одобрена в първоначалния си вариант, който предизвика ожесточени родителски и учителски страсти. Текстовете са разписани от образователния министър Тодор Танев. Те предвиждат намаляване на задължителните часове по първия чужд език в езиковите гимназии. От четири те стават два седмично и така в 10, 11, 12 клас часовете по първия и втория език се изравняват. Падат задължителните часове по история, география, биология, физика и химия в 11 и 12 клас. За сметка на това учениците могат да изберат повече часове по български, математика, чужд език. Новите учебни планове предвиждат и удължаване на учебната година в първи, четвърти и седми клас. Първокласниците ще учат със седмица повече, четвъртокласниците и седмокласниците - с две.

 Синдикатите не одобряват промените. Според тях отпадането на задължителните часове по природни науки може да направи децата по-неграмотни. Експертите посочват и още подводни камъни - дефицитът на определен вид учители в малките населени места.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.96 от 24 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ