+ Предложи новина
18.07.2016

Синдикат „Образование“: Училищни директори пилеят държавни средства

Синдикат „Образование“: Училищни директори пилеят държавни средства

 Синдикат „Образование“ е безкрайно обезпокоен от безнаказаното пилеенето на държавни средства от някои рискови директори за незаконосъобразни уволнения и обречени съдебни дела. Типичен пример откриваме в ОУ „Пенчо Славейков“ град Пловдив, в което отклоняването на финансови средства за ученици е станало традиция. През 2010, бившата директорка на ОУ „Пенчо Славейков“ г-жа Стоименка Георгиева „дари“ 28 000 лева на своя помощник в училището и спътник в живота г-н Петър Димитров. Тази комбинация и струваше директорската позиция, но парите се оказа, че са предоставени в „унисон“ със закона. Сега директорката на училището г-жа Делинова продължава смело традицията да заделя пари от учениците - роми в училището и да ги насочва към обречени съдебни дела, с които да финансира нецелесъобразни и некомпетентни директорски решения. Навярно това, че учениците са от ромски произход, занижава грижата за тях от страна на г-жа Делинова и прави логични хазартните ѝ решения.

 По информация на синдикалната структура за по малко от две години са пропилени 13 431 лева, суми по съдебни решения, като към тях трябва да прибавим и тлъстите адвокатски хонорари. Усещането на педагогическата колегия е, че педагозите се третират като мафиоти, а учениците като оръдия за финансови средства. Синдикатът е поискал отстраняване на директора на ОУ „Пенчо Славейков“ г-жа Екатерина Делинова от длъжността директор за некомпетентно управление и нецелесъобразно пилеене на парите на учениците в училището.

 Синдикат „Образование“ е поискал от Вицепремиера и Министър на образованието г-жа Меглена Кунева национално представителна информация, относно разходваните средства от началниците на  регионални инспекторати по образование и директорите на учебни звена в страната за изгубени съдебни дела и адвокатски хонорари.

Юлиян Петров, председател на СО „Подкрепа“  

11.07.2016,  гр. София  

Оценка 4.87 от 31 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ