+ Предложи новина
16.02.2023

Синдикат „Образование“ поиска извинение от Асен Василев заради неуместно изказване

 Синдикалистите към "Подкрепа" плашат със стачка на преподаватели, ако бившият министър не напусне лидерския пост в "Промяната". Учителският синдикат "Образование" поиска извинение от съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев и оставката му. От синдикатът заявиха в официална позиция, че са в стачна готовност.

 Повод за реакцията е изказването на Василев от предаването "Лице в лице" по bTV на 15 февруари. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" заяви, че "когато оставиш учителите да ходят с чорапогащници с дупки, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да навлизат нови кадри". От синдиката заявиха, че са безкрайно възмутени и шокирани от "грозните думи". 

 "Българските учители, г-н Асен Василев, нито за миг не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето управление! Дори последните две увеличения от миналата година не станаха по предложения на Вашата партия. Първото беше заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия", се казва в официалната позиция на синдикат "Образование". 

 Учителският синдикат припомни, че предното правителство е увеличило двойно учителските заплати, а това увеличение се е обезличило заради инфлацията "по вина" на правителството на "Продължаваме промяната". 

 "Хората в една държава, които не уважават своите учители, обричат държавата на упадък и разпад!", заявиха от синдиката. 

Източник: www.24chasa.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ