+ Предложи новина
07.07.2015

Синдикат „Образование": "МОН да защити качеството на образованието"

Синдикат „Образование

  От Синдикат "Образование" алармират за родители, които изнудват преподаватели за по-високи оценки. Случаят за намеса в ръководството и учебния процес в природо-математическата гимназия „Никола Обрешков" гр. Казанлък. "Протестът на родителите показва упорито желание за превръщане на престижната за града образователната институция в социален интернат", твърдят от синдиката. От професионалната организация категорично отхвърлят позволяването на некомпетентна намеса на родители в организацията на учебно-възпитателния процес в българското училище. "Ако институциите в образователната система продължат своята безпомощност и пасивна толерантност към рекета от родители, то това ще бъде най-лошия път за изход от кризата в българското образование.

 От Синдикат „Образование" смятат, че професионализма на известния учител по физика г-н Теодосий Теодосиев, който през тази година получи и приза на синдиката за най-добър учител „Стоян Михайловски" е безспорен, а директорът на гимназията и началникът на регионалния инспекторат в Стара Загора трябва да се намесят твърдо в посока на качественото образование и справедливите оценки".

 "За огромно съжаление, след въвеждане на делегираните бюджети през 2008 година се засилиха тенденциите за спад в качественото образованието, за поява на незаслужено високи оценки, които да се харесат на родителите и задържат ученика в училището. Защото в противен случай, училищата бяха закривани, а учителите оставаха без работа, но големия пееливш бяха общините, които получаваха 125 хиляди лева за закрито училище.

 "Безброй станаха набезите на родителите, които останаха безкрайно пасивни в доброволческите училищни кампании, но прогресивно активни към учители и директори, които не пишеха оценки по милост и не извиняваха безприципно отсъствита на техните деца", коментират от професионалното сдружение. Синдикат „Образование" смята, че трябва незабавно от МОН и регионалните инспекторати да се събудят и да защитят категорично качеството на образованието и професионализма на учителите.

 "Нужно е да спрат криворазбраната толерантност към родители и тяхната некомпетентна намеса в управлението и образователните процеси в училище. Това би съживило и стимулирало добрите български учители, които въпреки трудната и стресова професия постигат национални  и световни успехи със своите ученици", съобщават от учителското съсловие.

Източник: www.news.bg

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Ноти за Пиано за деца
Тестове по Немски език за начинаещи
Уроци по Химия Шумен
Латино танци София начинаещи
Уроци по Немски език online
Упражнения по Немски език
Руски език уроци онлайн
Курсове по Английски език Пловдив
Изучаване на Немски
Езикови курсове Испански
Курс по Руски език
Латино танци уроци
Частни уроци по Математика Пловдив
Уроци по Математика София Красно село
История на Америка
Уроци по Италиански език София
Уроци по Литература
Уроци по Физика за 8 клас
Уроци по Математика Бургас
Уроци по Музика за 6 клас
Частни уроци по Модерен Балет
Индивидуални уроци по Руски език София
Курсове Италиански език
История на Америка
Фризьорски курс София
Школи по Английски език Велико Търново
Немски език online
Диалози на Английски език
Варна История
Курсове по Руски Варна
Курс Счетоводство Варна
Школа по Латино танци Велико Търново
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ