+ Предложи новина
10.11.2017

Шпагат между два чина предизвика неволен сблъсък между две осмокласнички

Шпагат между два чина предизвика неволен сблъсък между две осмокласнички

  Шпагат между два чина предизвика неволен сблъсък между две осмокласнички от бившата Солунска гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград, която сега се нарича Национална хуманитарна гимназия. Инцидентът, който вдигна на крак полиция и Спешна помощ, станал вчера в едно от междучасията, когато 13-годишна гимназистка решила да се похвали на своите съученици, че може да направи шпагат между два от чиновете в класната стая. Момата тренирала отскоро бойни изкуства в благоевградския клуб по таекуондо и била уверена в резултата от демонстрацията си. Точно когато направила шпагата и вдигнала победоносно ръце, за да приема овациите обаче, по пътеката пред нея минала нейна съученичка. Тя била наведена над учебник и преговаряла урока за следващия час. Така неволно се блъснала в съученичката си и я съборила на земята. Последвали писъци и стенания, както и уплаха и извинения от другата страна.

 Дежурният учител сигнализирал директора на гимназията Марин Митов, който веднага повикал полиция и Спешна помощ на тел. 112. Медиците установили, че болката на пострадалата гимназистка-таекондистка идва по-скоро от месечната й неразположеност, а не толкова от сблъсъка между двете съученички и последвалото падане от двата чина.

 „Не е имало никакъв конфликт между двете съученички, никаква ръкопашна схватка, нито скубане и дращене. Момичето, което е блъснало неволно съученичката си е от Кочериново, така се е уплашило, че днес не е дошло на училище. Бащата на пострадалото момиче пък посетил директора на гимназията и изрично обяснил, че няма никакви претенции към съученичката на дъщеря си.

 Издадох заповед да се проведе инструктаж във всички паралелки в благоевградските гимназии“, каза за „Монитор“ Ивайло Златанов, шеф на Регионалния инспекторат по образование.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ