+ Предложи новина
11.06.2015

Сергей Игнатов: „Проблемът с преписването е всъщност проблем на цялото общество"

Сергей Игнатов: „Проблемът с преписването е всъщност проблем на цялото общество

    Стартовата заплата на българския учител трябва да бъде същата като стартовата заплата в IT сектора. Няма по-голям сектор от този, който работи с нашите деца и създава българския софтуер. Този софтуер на ума се създава в българското училище. Това каза бившият министър на образованието Сергей Игнатов.

  Във връзка с твърденията на настоящия шеф на МОН Тодор Танев, че стотици квестори са подсказвали на зрелостниците, Игнатов призова: „Нека първо да се докаже, защото човек трябва много добре да познава системата, за да я дестабилизира”. По думите му проблемът с преписването е всъщност проблем на цялото общество.

  „В Германия матурата се изпраща по пощата, как на никой не му идва да вземе един нож да разреже и да види какво е?”, запита той. По думите му в момента децата се стресират излишно още от 7-и клас: „Смисълът на външното оценяване е да видим как работи системата и да подобрим работата на учителя и училището”.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ