Регистрирай се
+ Предложи новина
27.06.2020

Селско училище в Община Добричка получи неочаквано признание

 ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – село Дончево получи наградата на Община Добричка за най-добро за 2019 г.

 „Не съм очаквала това голяма признание, защото в общината работят много силни училища. Никога не сме се надявали и не сме имали амбицията да ни изберат за най-доброто. Просто работим от сърце, а учителите са винаги много активни и амбициозни, винаги имат нови идеи. За тях е важно да дадат възможност на децата да покажат своите творчески заложби и знания“, заяви в интервю за медийна група „Добруджа“ директорът на училището Мария Архангелова.

  Тя смята, че наградата в много голям степен се дължи на активната работа по проекти през годината – с други училища от страната, с Второ РПУ, с БЧК и др. Заслугата за тази награда е на целия екип на училището, на учениците и на техните родители, добави Мария Архангелова.

 Училището е със статут на средищно, като в него се обучават деца от 4 села - Дончево, Драганово, Опанец и Богдан. Общият брой на учениците е 38. С малко деца се работи по-трудно, защото и учителите не са много – само 8, и са много натоварени, отбеляза директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. С отличен успех за тази учебна година са 7 ученици.

 Децата, които поради липса на интернет, не са успели да участват активно в дистанционното обучение, имат възможност да наваксат пропуснатото с часовете, които се провеждат в двора на училището през този месец. Най-много ученици има в импровизираната класна стая на открито по математика. Нужда от допълнителна помощ децата имат и по български език, тъй като той не е майчин за повечето от тях. Учениците идват с голямо желание на тези часове, след като месеци наред бяха разделени от своите съученици и преподаватели.

Източник: www.dobrudjabg.com

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ